NU SPARKAR VI IGÅNG: SAMBARYTMEN SOM KOMMER ATT FÖLJA DIG

Panini S.p.A., världens största utgivare av samlarobjekt med internationell närvaro och distribution i över 100 länder, och FIFA (Fédération Internationale de Football Association), internationellt fotbollsförbund och arrangör av FIFA World Cup™, är stolta över att kunna meddela att deras affärssamarbete har utökats till att till fullo omfatta 2014 FIFA World Cup Brazil™ som kommer att äga rum i Brasilien denna sommar.

Panini S.p.A. har ända sedan 1970 skapat FIFA World Cup™ stickersalbum och har fått exklusiva rättigheter från FIFA att tillverka och sälja officiella stickersalbum, samlarkort och samlarkortspel till turneringen.  Samlare över hela världen väntar ivrigt på sortimentet och kommer att samla på dessa miljontals samlarobjekt före och under 2014 FIFA World Cup Brazil™.

Peter Warsop, licenseringsansvarig vid Panini-koncernen, har tillkännagett följande: "Som en del av FIFA:s licenseringsprogram har Panini satsat på flera nya initiativ som syftar till att förbättra fotbollsfansens och samlarnas upplevelse genom ökad kreativitet, innovation, högre kvalitet och större engagemang från fansens sida.  Panini är mycket stolt över att delta i ett sådant program och räknar tryggt med att 2014 kommer att bjuda på världens i särklass snabbaste säljprogram av samlarobjekt som även bidrar till att öka fotbollsfansens allmänna engagemang och intresse för världens mest spännande sportevenemang". 

Panini kommer att lansera sina stickersalbum och samlarkortprodukter över hela världen med ett alldeles enastående marknadsföringsstödprogram som kommer att sätta fart på samlar- och bytesaktiviteterna bland samlare – såväl barn som vuxna.  Förutom att produkterna kommer att kunna köpas hos återförsäljare över hela världen kommer både online- och digitala upplevelser att utvecklas för att främja och förbättra samlarnas upplevelser.

Utöver samarbetet kring samlarprodukter förstärker FIFA och Panini sin förbindelse genom att skapa ett alldeles speciellt sortiment av varor som bygger på Paninis 44 år av deltagande i FIFA World Cup™. Paninis tolv FIFA World Cup™ album kommer att avbildas på föremål som kläder, skrivbordstillbehör, skolstartprodukter och presenter och ger på detta sätt ett historiskt perspektiv och en känsla av retro.

___________________________________________________________________________________________________________________________________

Om Panini S.p.A.

Panini-koncernen grundades för över 50 år sedan i Modena, Italien, och är med sina dotterbolag över hela Europa, Latinamerika och Nordamerika det världsledande varumärket inom branschen för utgivning av samlarobjekt.  Panini är även ledande multinationell utgivare av serietidningar, barntidningar och manga.

 

Om FIFA

Fédération Internationale de Football Association är ett internationellt fotbollsförbund som omfattar 209 medlemsländer vilka är indelade i sex medlemsorganisationer. FIFA, med huvudkontor i Zürich i Schweiz, har som sin mission att utveckla fotbollsspel på alla nivåer, att beröra världen genom tävlingar såsom FIFA World Cup™ och att använda fotbollens kraft och popularitet för att skapa en bättre framtid för de underprivilegierade. För spelet. För världen.

För ytterligare information:

Panini S.p.A. – Viale Emilio Po 380, IT-41126 Modena, Italien,
Tfn         +39 059 382111
Fax:         +39 059 382363

Internet:  www.paninigroup.com
E-post:  info@paninigroup.com